Kontakt

Serica Consulting
United Spaces Waterfront Stockholm AB
Waterfront Building, P.O. Box 190
SE-101 23 Stockholm
 info@serica.se

Våra konsulter

Tomas Ryde

linkedin

Tomas Ryde Tomas Ryde är grundare, VD och managementkonsult på Serica Consulting.
Tomas Ryde har varit förbundskapten för Rumänska handbollslandslaget som vann VM brons i december 2015 och deltog i OS 2016. I resan mot VM medaljen har samma modeller och metoder som Serica använder i business life använts. En fantastisk kulturutveckling har skett under rekordsnabb tid.
Tomas är specialist på verksamhetsstyrning och att utveckla ledningsgrupper och ledare. Tomas har lång erfarenhet av att skapa förutsättningar för hållbart värde i organisationer genom att få alla delaktiga och bidragande. Helt enkelt att skapa en vinnarkultur som blir bestående! Tomas är licensierad genom Styrelseakademin och innehar NLP master certifikat samt har behörighet till att genomföra processer  genom The Human element, Situationsanpassat ledarskap, Beteende- och Drivkraftsanalys enligt IPU. Har fått omdöme av VD på internationellt IT-bolag ”Du är världens bästa företagsdoktor”! Utmanande att leva upp till, men bättre lyss till den sträng som brast än inte spänna bågen alls!
Tomas har bl a varit mental rådgivare för Sveriges Olympiska Kommitté. Han har varit förbundskapten för Svenska damlandslaget i handboll under sju år, vunnit SM-Guld med Tyresö och Skuru IK samt tränat Viborg HK, Danmark som gav ett flertal titlar, Dansk mästare två gånger och Champions League titel som största merit. Tomas har dessutom varit ishockeytränare och sportchef med uppdraget att bygga upp en stark kultur i Flemingsbergs Ishockey.
Kontakt tel: +46(0)735 18 50 21, tomas.ryde@serica.se  
Bror Sjöholm linkedin
Bror Sjöholm Bror Sjöholm är partner och managementkonsult i Serica Consulting.
Bror är specialiserad på verksamhetsstyrning och ledningsgruppsutveckling. Bror är mycket erfaren på att få ledningsgruppen att upprätta strategiska och operativa planer som är realistiska och uppnåeliga. I alla utvecklingsprogram utvecklas ledarens självkännedom  och ledarkompetenser tillförs för att säkerställa att strategierna förverkligas.
Bror har många års erfarenhet av ledarskap och teamarbete inom såväl handboll som i näringslivet och har utvecklat en god förmåga att möta människor och skapa tillstånd som får människor att utvecklas och prestera. Bror har genomfört interimistiska uppdrag i företag med framgång.
Kontakt tel: +46(0)704 22 24 21, bror.sjoholm@serica.se
Annika Fagerlund linkedin
Annika Fagerlund Annika Fagerlund är managementkonsult i Serica Consulting.
Annika har under 25 år arbetat som chef för olika affärsverksamheter nationellt och internationellt. Verkat inom bank, finanssektorn och IT i olika roller, exempelvis som pionjär inom näthandel avseende aktiehandel, VD i fondbolag, affärschef för all IT utveckling på en av Sveriges största banker.
Det genuina intresset för förändringsarbete har lett till olika positioner där utveckling av verksamhet krävts, Annika har under åren byggt upp kompetens kring affärsutveckling, fusionsarbete både nationellt och internationellt, försäljning av finansiella produkter, outsourcing och internationellt ledarskap.
Olika chefspositioner har skapat gedigen kompetens hos Annika av att höja gruppers effektivitet genom ett strukturerat lednings – och coacharbete. I de olika positionerna också arbetat mycket med organisationsutveckling och skapat strukturer för att möta nya kundbehov allt i syfte att öka resultat och effektivitet.
Annikas styrka är att förstå kundens komplexa utmaningar och komma med förslag på lösningar som är vinstgivande på både kort och lång sikt med fokus på att gagna affären. I sin roll som managementkonsult inom Serica Consulting fokuserar Annika på verksamhetsstyrning och ledningsgruppsutveckling.
Kontakt tel: +46(0)767 61 68 61, annika.fagerlund@serica.se
  2a361b0 linkedin

 

Mikael Hedlund
Mikael Hedlund är en flitigt använd samarbetskonsult till Serica Consulting
Mikael är en mycket erfaren coach och managementkonsult. Han har lång erfarenhet av att förflytta företag och ledarskap, faktiskt vill vi nämna här... från riktigt dåligt till mycket bra. Mikael har arbetat i Östeuropa och Asien och har kompetens att arbeta i mångkulturell miljö. För närvarande är Mikael VD på ett större industriföretag i ett interimistiskt uppdrag. Mikael är precis som Tomas NLP master certifierad samt har behörighet till att genomföra processer genom The Human element, Situationsanpassat ledarskap, Beteende- och Drivkraftsanalys enligt IPU. Mikael har LEAN- certifiering.  
Exempel på genomförda uppdrag:
Genomförde ett program på två år för ett företag där samtliga KPI:er förbättrades och företaget gick från konkurshot till hög stabil prestation. Mikael har genom LEAN och coaching genomfört stor förflyttning genom utvecklade rutiner och processer samt säkerställt effektivare teamarbete. (LEAN, Executive coaching och organisationsutveckling).
Branscherfarenhet:Kommunikationsbranschen, Verkstadsindustri, Finans, IT, Vård, Landsting och kommun
Kontakt tel: +46(0)70-5647370  mikael.hedlund@serica.se